Vrouwen Feyenoord komen goed weg na thriller in Rotterdamse derby

De vrouwen van Feyenoord moesten winnen van stadsgenoot Excelsior wilde het de aansluiting met de top in de eredivisie voor vrouwen niet helemaal kwijtraken. Dat lukte, 3-2, al was het ternauwernood.

De Rotterdamse derby zou aanvankelijk om 19.30 uur beginnen. Maar de bezoekers van Excelsior hadden uitshirts in de tas die volgens de scheidsrechter te veel leken op de thuisshirts van Feyenoord. Gelukkig lagen de reserveshirts dichtbij in dezelfde stad waardoor de wedstrijd slechts een kwartier vertraging opliep.

Zonder veel moeite kwam Feyenoord via Romeé van de Lavoir en Maxime Bennink op 2-0. Waar Feyenoord de drie punten op dat moment misschien al telde, bleef Excelsior azen op een goal. Die kwam van Sabrine Ellouzi, waardoor de club uit Kralingen er weer in ging geloven. Toen Naomi Piqué de 2-2 binnenschoot werd dat gevierd als een overwinning.

Maar dertig seconden later verdween die vreugde alweer toen Maxime Bennink haar tweede van de avond maakte en de wedstrijd besliste.

In Alkmaar hadden de vrouwen van PSV weinig moeite met VV Alkmaar. Het kwam nog wel met 1-0 achter door een goal van de 19-jarige Sanne Koopman, maar boog de achterstand voor rust al om na goals van Mandy van den Berg en Naomi Pattiwael. In blessuretijd maakte invaller Janneke Verheijen nog de 1-3.

Heerenveen en koploper FC Twente zouden ook in actie komen vrijdagavond, maar die wedstrijd werd wegens een groot aantal besmette spelers bij de ploeg uit Enschede afgelast. Zaterdag kan Ajax, omdat Twente niet speelde, de koppositie overwinnen bij een overwinning op PEC Zwolle.