RKC pakt belangrijke punten voor lijfsbehoud met monsterzege tegen Heracles

RKC heeft dankzij een 0-5-monsterzege uit bij Heracles Almelo belangrijke punten bij elkaar gesprokkeld in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie.

Zo schuift de club uit Waalwijk in elk geval voor een dag op naar de veilige vijftiende plaats, ten faveure van Excelsior. De Rotterdammers staan nu op de 16e plek die recht geeft op de play-offs om promotie en degradatie, maar komen maandagavond nog wel in actie, thuis tegen NEC.

Heracles verzuimde door de verliespartij tegen RKC dit weekend eredivisievoetbal voor komend seizoen veilig te stellen. De Almeloërs hadden aan een punt genoeg, maar de ploeg van Erwin van de Looi is nog alles behalve zeker.

Striemend fluitconcert

Al na acht minuten was het raak voor RKC. David Min die in plaats van Michiel Kramer in de spits stond, ging alleen op de keeper af en schoot koelbloedig binnen.

In de 45ste minuut verdubbelde RKC de voorsprong. Jurien Gaari kopte knap raak op aangeven van Aaron Meijers. Heracles kreeg bij rust een striemend fluitconcert van de eigen aanhang over zich heen.

Even leek Heracles zich met een goede fase te herpakken, maar toen was daar weer de man in vorm: Min tikte een strakke voorzet van Reuven Niemeijer knap binnen.

Hattrick

In de 80ste minuut kopte Shawn Adewoye de 0-4 binnen. En twee minuten later mocht Min ook nog zijn derde doelpunt van de middag optekenen. Het betekende alweer de zesde goal in de laatste drie wedstrijden van de 24-jarige spits. Twee goals tegen AZ, één tegen FC Utrecht en nu een hattrick tegen Heracles.