Rellen overschaduwen duel tussen Nice en Köln, hooligan valt van tribune

Het duel in de Conference League tussen OGC Nice en 1. FC Köln (1-1) is kort voor aanvang ontsierd door hevige rellen in en rond het stadion.

Daardoor werd de aftrap bijna een uur verschoven. Een hooligan van Paris-Saint Germain, bevriend met de ultra’s van Köln, viel tijdens de ongeregeldheden van een tribune en raakte zwaargewond. In totaal vielen er achttien gewonden.

Ruim 10.000 fans waren vanuit Keulen afgereisd naar de Côte d’Azur. Een klein deel daarvan misdroeg zich eerder in de stad, tot grote ergernis van burgemeester Christian Estrosi.

“Ik betreur het onbeschaafde en schandalige gedrag van de aanhangers van FC Köln. De schade aan en schoonmaak van openbare ruimtes zullen we middels facturen gaan verhalen op de club.”

De UEFA besloot wegens de rellen de wedstrijd uit te stellen. Jonas Hector en Dante, aanvoerders van 1. FC Köln en OGC Nice, spraken de supporters toe, waarna de rust terugkeerde en er gevoetbald kon worden.

De Duitsers namen voor rust via Steffen Tigges de leiding, maar Andy Delort herstelde in de tweede helft met een rake penalty het evenwicht. De wedstrijd eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel.

Verlies Van den Brom

Elders in de Conference League ging John van den Brom met Lech Poznan onderuit bij Villarreal, ondanks een knappe comeback.

De Poolse ploeg van de Nederlandse trainer knokte zich in de tweede helft terug van een 3-1 achterstand, maar ging vlak voor tijd alsnog onderuit.

Francis Coquelin maakte het winnende doelpunt voor de Spanjaarden, die speelden zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma: 4-3.

Van den Brom begon het Europese seizoen met Lech Poznan in de voorronde van de Champions League, maar zijn ploeg werd daarin uitgeschakeld door Qarabag FK uit Azerbeidzjan.