Hellas Verona pakt punt tegen Atalanta dankzij goal en assist Noslin

Atalanta Bergamo heeft maandagavond een degelijke 2-0-voorsprong uit handen gegeven tegen laagvlieger Hellas Verona. Het Serie A-duel eindigde mede dankzij een treffer van Nederlander Tijjani Noslin in een gelijkspel: 2-2.

Atalanta leek zich in de eerste helft tegen Verona overduidelijk nog in hogere sferen te begeven. De club stuntte donderdag met een 3-0 zege uit bij Liverpool in de kwartfinales van de Europa League. Toch had de ploeg van Gian Piero Gasperini ook zeker wat recht te zetten na de onnodige verliespartij tegen Cagliari (2-1), van twee weekenden geleden.

Verona zag in Bergamo de eerste 35 minuten een blauwzwarte wervelstorm op zich af komen. Al vroeg kwam de thuisploeg, dat het zonder de geschorste Marten de Roon moest stellen, op voorsprong. Teun Koopmeiners speelde Gianluca Scamacca aan. De bal stuitte even op, maar de spits aarzelde niet en haalde met een volley verwoestend uit.

Een paar minuten later lag ook de 2-0 al in het net. Scamacca speelde Éderson vrij, die bleef vervolgens rustig, één-op-één met de keeper van Verona. De Italiaanse Scamacca die ook voor PSV en PEC Zwolle speelde, gaf zo een goed vervolg aan het duel tegen Liverpool, waarin hij twee keer scoorde.

Teun Koopmeiners sprong minder zorgvuldig om met zijn kansen. De Nederlandse middenvelder die herhaaldelijk in verband wordt gebracht met de Italiaanse topclub Juventus, miste twee keer uit kansrijke positie.

Verona, de nummer zeventien van de Serie A, kwam er dus aanvankelijk nauwelijks aan te pas. En zo hoopte Atalanta in de tweede helft wat gas terug te kunnen nemen om zich wat te kunnen sparen voor de return donderdag tegen Liverpool. Maar in de 56ste minuut maakte Darko Lazovic met een bekeken schot de aansluitingstreffer: 2-1. Oud-Fortunaspeler Tijjani Noslin gaf de assist.

Assist en goal Noslin

Vier minuten later anticipeerde diezelfde Noslin kwiek op een vroege voorzet en tikte zo ook meteen de 2-2 binnen. De buitenspeler die tot voor kort nog in het Nederlandse amateurvoetbal bivakkeerde, vervulde zo een belangrijke rol voor Verona.

Daarna ging Atalanta nog wel naarstig op zoek naar de winnende treffer, maar onder andere twee harde schoten van Aleksey Miranchuk stuitten op keeper Montipo. Ook de ingevallen Hans Hateboer kon niks forceren voor zijn ploeg.

Door het gelijkspel bedraagt het verschil met, AS Roma, de nummer vijf van de Serie A nu vier punten. Die plek geeft recht op directe plaatsing voor de groepsfase van de Europa League volgend seizoen. Atalanta houdt nog stille hoop op de vierde plaats, en dus Champions League-voetbal. Maar de verrassing van het jaar, Bologna, heeft acht punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Eerder op de avond speelden Fiorentina en Genoa, twee ploegen uit de middenmoot van de Serie A, met 1-1 gelijk. Genoa kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een strafschop, die Albert Gudmundsson ijskoud binnenschoot.

Het was doelpunt nummer dertien van dit seizoen voor de IJslander die hiervoor bij PSV en AZ speelde. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de aanvallende middenvelder rekenen op de interesse van onder meer Inter en Juventus.

In de tweede helft kwam Fiorentina terug dankzij een puike kopbal van Jonathan Ikone, op aangeven van Giacomo Bonaventura. In de slotfase van het duel had de man van de assist ook nog de winnende op de slof, maar de Italiaan schoot voorlangs.

Bij Genoa vielen drie oud-eredivisiespelers in: Morten Thorsby, Ridgeciano Haps en Kevin Strootman.