Dortmund verspeelt punten in Duitse titelrace door gelijkspel in Keulen

De kloof tussen Bundesliga-koploper Bayern München en Borussia Dortmund is vergroot naar zes punten. De nummer twee van de Duitse voetbalcompetitie bleef bij 1.FC Köln op 1-1 steken.

Marius Wolf, die wel erg veel ruimte kreeg in de openingsfase, joeg de bal na een knappe pass van Jude Bellingham na acht minuten langs Marvin Schwäbe in de hoek: 0-1.

Köln drong daarna aan, maar Dortmund was net voor rust gevaarlijk. De thuisploeg werd gaandeweg dominanter en Sebastian Andersson tikte nog voor rust de verdiende gelijkmaker binnen.

Doelman Schwäbe hield Erling Haaland vlak na rust van een doelpunt af, waarna Köln opnieuw het initiatief greep. Ook daarna kreeg de Noorse spits nog een aantal mogelijkheden om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij raakte de bal een aantal keer niet goed.

Het slotoffensief dat Dortmund, met de ingevallen Donyell Malen op het veld, beoogde, kwam niet uit de verf.