Barcelona struikelt ook en profiteert niet van misstap Real Madrid

Door een 2-1 nederlaag tegen Rayo Vallecano heeft FC Barcelona verzuimd te profiteren van de nederlaag van Real Madrid, dat gisteren met 4-2 van Girona verloor.

De koppositie en het kampioenschap zijn nog niet in gevaar voor Barcelona: het team van trainer Xavi heeft met zeven wedstrijden te gaan nog steeds een voorsprong van elf punten.

In de uitwedstrijd kwam Barcelona al na een kleine twintig minuten op achterstand door Álvara Garcia Rivera. Hij schoot de bal vanuit het strafschopgebied strak in de hoek.

Nog geen tien minuten voor rust verdubbelde Fran Garcia de voorsprong. Hij kon, omdat Frenkie de Jong de bal niet kon veroveren, alleen op het doel van Barca-doelman Marc-André Ter Stegen af stomen en schoot raak.

Robert Lewandowski deed tien minuten voor tijd, middels een hard schot, nog wel wat terug voor Barcelona. Het mocht echter niet meer baten voor de Catalanen.

De Jong deed de hele wedstrijd mee bij Barcelona.

Atlético wint

Atlético Madrid boekte eerder op de avond een 3-1 overwinning op Real Mallorca. Matija Nastasic bracht Mallorca na twintig minuten nog wel op voorsprong, maar Rodrigo de Paul, Álvaro Morata en Yannick Carrasco zorgden toch voor een Madrileense overwinning.