AZ maakt strijd om derde plaats weer spannend met zege op concurrent Twente

AZ heeft de strijd om de derde plaats in de eredivisie weer spannend gemaakt door thuis concurrent FC Twente te verslaan: 2-1. Door de overwinning houden de Alkmaarders zicht op de derde plaats, die nu door Twente wordt bezet en recht geeft op uitkomen in de derde voorronde van de Champions League.

Het verschil tussen de beide ploegen is nu twee punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

Vroege voorsprong

Een prachtige pass van Daan Rots op Ricky van Wolfswinkel leidde na vijf minuten de 1-0 voor Twente in. Naci Ünüvar loste het eerste schot, maar stuitte nog op doelman Mathew Ryan. Sem Steijn scoorde in de rebound alsnog, nadat Riechedly Bazoer was gestruikeld toen hij de bal weg wilde werken.

Voor rust kreeg Twente meer kansen, terwijl Yukinari Sugawara verzuimde om namens AZ gelijk te maken vanuit een kansrijke positie.

Na de pauze had AZ nog geen minuut nodig om alsnog de gelijkmaker te maken. Vangelis Pavlidis opende met een steekbal op Ibrahim Sadiq. De Ghanees zag zijn schot gekeerd worden, maar Ruben van Bommel vond in de rebound wel het net.

Pijnlijke glijpartij

Met nog 25 minuten te gaan, kwam AZ op voorsprong na een glijpartij van Alec Van Hoorenbeeck, die de bal als laatste man in de verdediging kreeg en zomaar weggleed. Pavlidis kon zijn geluk niet op en kon zo naar het doel om te scoren.

Pavlidis is daarmee, na Kees Kist in 1979 (34 goals) en 1982 (29 treffers), de tweede speler van AZ die 28 doelpunten maakt in de eredivisie. Bovendien staat de Griek nu bovenaan het topscorersklassement, met één goal meer dan Luuk de Jong.

In de slotfase zette Twente nog aan, maar AZ hield stand en daarmee wordt de strijd om de derde plek in de laatste twee speelronden nog erg spannend.