Yilmaz bevestigt vertrek bij Fortuna Sittard: ‘Leg later uit wat er gebeurd is’

Wat verwacht werd, is uitgekomen: Burak Yilmaz neemt afscheid van Fortuna Sittard. Via Instagram laat de gerenommeerde Turkse spits weten dat hij definitief vertrekt bij de eredivisieclub.

“Ik zal later uitleggen wat er precies gebeurd is”, schrijft Yilmaz, die begin dit seizoen op voorspraak van clubeigenaar Isitan Gün als transferstunt werd binnengehaald.

Dit seizoen was Yilmaz regelmatig waardevol voor Fortuna. In 26 wedstrijden scoorde hij 9 keer en gaf hij 4 assists. Sinds begin april, toen met 4-0 werd verloren van Ajax, speelde hij geen wedstrijd meer.

Er ontstonden problemen met het uitbetalen van salarissen. Clubeigenaar Gün en het bedrijf Azerion, een onderdeel van Fortuna-aandeelhouder Principion, spelen daar waarschijnlijk een grote rol in.

Duidelijk is dat de liefde bekoeld is. Yilmaz: “Ik zal zo snel mogelijk uitleg geven over wat er is gebeurd met de clubeigenaar en Azerion. Ik wens jullie veel succes.”

Ook trainer weg?

Fortuna neemt ook afscheid neemt van trainer Julio Velázquez, zo meldden verscheidene media. Het aflopende contract van de Spanjaard, die begin dit seizoen Sjors Ultee opvolgde, wordt niet verlengd.

Onder leiding van Velázquez steeg Fortuna op de ranglijst, maar vanwege zijn emotionele gedrag tijdens wedstrijden was hij niet onomstreden.