Slot verlengt bij Feyenoord tot en met 2026: ‘Met meerdere clubs gesproken’

Donderdag werd al duidelijk dat Arne Slot ook komend seizoen trainer is van Feyenoord. Vrijdag kwam daar meer goed nieuws bij voor de Rotterdammers: Slot heeft zijn contract bij de landskampioen zelfs met een jaar verlengd, tot medio 2026.

Daarnaast is de clausule voor de zomer van 2024, waarin Slot tegen een afgesproken bedrag zou kunnen vertrekken, niet in het nieuwe contract opgenomen.

“De doorslag gaf het spelen van Champions League, het fantastische werken met de staf en de spelers, het feit dat ik het privé ontzettend naar mijn zin heb en het kunnen voortborduren op de afgelopen twee seizoenen”, aldus Slot.

De naam van de succesvolle coach werd de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met Tottenham Hotspur. Slot wilde geen namen noemen, maar zei wel dat er meerdere clubs interesse hebben getoond en dat hij ook met twee clubs heeft gesproken.

Knoop doorgehakt

Slot zei de dag na de huldiging op de Coolsingel te zijn begonnen met nadenken over zijn toekomst. Afgelopen dinsdag heeft hij de knoop doorgehakt.

Slot heeft niet overwogen om al eerder uitsluitsel te geven over zijn toekomst. “Ik wist nog niet wat er zou gebeuren. Ik heb van alles afgewogen, ook of de mensen die met mij samenwerken met me mee zouden willen. Je kunt er iets van vinden, maar ik vind het dan niet chique om te zeggen: mijn intentie is om te blijven. Omdat je daar al een verwachting mee wekt.”

Anders dan vorig jaar verwacht Slot dat de selectie van Feyenoord voor een groot deel intact zal blijven. Hij vertelde op sportief gebied nog veel perspectief te zien bij de Rotterdamse club, die volgend seizoen in de Champions League zal spelen.