Sevilla verkleint gat met koploper Real Madrid door nipte zege

Een dag nadat Real Madrid het kalenderjaar is begonnen met een nederlaag tegen Getafe (1-0), heeft de koploper in La Liga Sevilla drie punten dichterbij zien komen. De nummer twee van de Spaanse competitie won op bezoek bij Cádiz maandagavond met 1-0.

Ondanks die zege, die tot stand kwam door een doelpunt van Lucas Ocampos, heeft Sevilla nog een achterstand van vijf punten op Real Madrid, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Lang wachten op goal

Het duel met Cádiz, dat voorlaatste staat en onder meer door een corona-uitbraak een flink aantal spelers miste, kwam bijzonder moeizaam op gang. In de eerste helft kwam Sevilla eigenlijk alleen via Joan Jordán (schot in het zijnet) in de buurt van een doelpunt.

De enige treffer viel na bijna een uur. Uit een afgeslagen corner kwam de bal na goed werk van Ivan Romero bij Ivan Rakitić, die Ocampos in staat stelde om te scoren. Vlak daarvoor was bij Sevilla verdediger Karim Rekik binnen de lijnen gekomen.

In het vervolg was het dappere Cádiz nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, al waren de beste kansen in de slotfase voor Sevilla. Onder anderen Marcos Acuña en Jordán kregen de bal er niet in en door een nieuw doelpunt van Ocampos ging vanwege buitenspel een streep.

Eenvoudige zege Villarreal

Eerder op de avond liet Villarreal, zonder de geblesseerde Oranje-international Arnaut Danjuma, geen spaan heel van hekkensluiter Levante. Villarreal won met 5-0, mede door het 99ste en 100ste competitiedoelpunt van spits Gerard Moreno.

NOS Voetbal