Logo RKC Waalwijk  RKC Waalwijk

 

RKC Waalwijk, voluit Roomsch Katholieke Combinatie Waalwijk, is een voetbalclub gevestigd in Waalwijk, Nederland. De club werd opgericht op 26 augustus 1940. Hoewel RKC Waalwijk geen grote successen heeft behaald in het Nederlandse voetbal, heeft de club zich wel weten te handhaven in zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie gedurende vele seizoenen.

RKC Waalwijk heeft een bescheiden maar trouwe achterban en staat bekend om zijn karakteristieke geel-blauwe clubkleuren. Het Mandemakers Stadion, vernoemd naar sponsor Ben Mandemakers, is de thuisbasis van de club sinds 1996.

In 1988 promoveerde RKC Waalwijk voor het eerst naar de Eredivisie, het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal. In de jaren 90 speelde de club enkele seizoenen op dit niveau, maar degradeerde daarna weer naar de Eerste Divisie.

Een van de meest succesvolle periodes voor RKC Waalwijk was aan het begin van de 21e eeuw. Onder leiding van trainer Martin Jol behaalde de club in het seizoen 1999-2000 een vierde plaats in de Eredivisie, wat resulteerde in deelname aan de UEFA Cup. In de UEFA Cup werden onder andere de Italiaanse clubs AC Parma en Fiorentina verslagen. Uiteindelijk strandde RKC Waalwijk in de kwartfinale tegen Leeds United.

In recentere jaren heeft RKC Waalwijk voornamelijk in de Eerste Divisie gespeeld, met sporadische promoties naar de Eredivisie. De club blijft streven naar stabiliteit op het hoogste niveau en werkt hard om talentvolle spelers te ontwikkelen.

 

Opgericht: 1940
Begroting: 9 miljoen euro
Stadion: Mandemakers stadion
Website: https://www.rkcwaalwijk.nl/

 

   Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam