Real Madrid is Atalanta opnieuw de baas en bereikt kwartfinales

Real Madrid heeft zich door een simpele overwinning op Atalanta voor het eerst sinds 2018 geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 1-0 zege in Bergamo won Real thuis in Madrid met 3-1 van de Italianen.

Atalanta, met Marten de Roon in de basis, begon fel aan het duel in het Estadio Alfredo Di Stéfano en had na drie minuten al een beste kans. Robin Gosens probeerde van dichtbij een voorzet van Luís Muriel binnen te glijden, maar zijn inzet miste kracht en keeper Thibaut Courtois kon redding brengen.

Na een kwartier nam Real het heft in handen en Atalanta kon aanvallend geen vuist meer maken. Real creëerde weinig kansen, maar na een klein half uur was het bijna raak na een mooie combinatie van Karim Benzema en Vinícius Júnior. Na ruim een half uur was het echt raak, dankzij geblunder van keeper Marco Sportiello.

De Atalanta-goalie speelde de bal pardoes in de voeten van Luka Modric, die Benzema meteen vrij zag staan en de Fransman de kans bood om zijn zeventigste treffer in de Champions League te maken.

Real blijft beter

In de tweede helft bleef Real de betere ploeg en had Vinícius Júnior al snel de 2-0 op zijn voet, toen hij met een knappe solo drie Atalanta-verdedigers in de luren legde maar vervolgens naast schoot.

Na een uur was het met de spanning gedaan. Vinícius werd vlak over de rand van het strafschopgebied ten val gebracht door Atalanta-aanvoerder Rafael Tolói en scheidsrechter Danny Makkelie wees naar de stip. Real-aanvoerder Sergio Ramos klaarde de klus, hoewel keeper Sportiello de bal nog wel beroerde.

De Italianen kregen vervolgens nog een paar kansjes – invaller Duvan Zapata stuitte twee keer op Courtois – en namens Real kopte Benzema eerst tegen Sportiello aan en in de rebound op de paal.

In de 83ste minuut kreeg Atalanta zijn eretreffer toen Muriel een vrije trap fraai binnenschoot, waarna invaller Marco Asensio met een schuiver de 3-1 eindstand op het bord zette.

Real werd in 2020 (Manchester City) en 2019 (Ajax) al uitgeschakeld in de achtste finales. In de drie seizoenen daarvoor won de Koninklijke de Champions League.