PSV gaat als koploper 2022 in na zuinige zege op Go Ahead Eagles

PSV gaat het nieuwe jaar als koploper van de eredivisie in. Zonder te imponeren versloegen de Eindhovenaren het zwakke Go Ahead Eagles met 2-0. Philipp Mwene, voor rust, en Cody Gakpo, na rust, maakten de treffers.

Na achttien speelronden heeft PSV nu een punt voorsprong op Ajax en drie op Feyenoord. En dat ondanks een 0-4 thuisnederlaag tegen de Rotterdammers en een 5-0 oorwassing in Amsterdam eerder dit seizoen. Daaromheen liet PSV echter nauwelijks steken vallen.

Tot genoegen van trainer Roger Schmidt, die nogal eens het mikpunt van kritiek is geweest, maar tijdens de feestdagen een tevreden blik op teletekstpagina 819 kan werpen. Op 23 januari wacht overigens de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Tegen Go Ahead Eagles was het al vroeg raak. Mwene trok vanaf rechts naar binnen, kreeg alle ruimte om uit te halen en zag zijn inzet in de verre hoek achter doelman Warner Hahn belanden. Een pikstart, die veel beloofde voor de rest van de avond.

Maar ondanks talloze kansen, voor onder anderen Mario Götze, Vinicius en Yorbe Vertessen, kon het slordige PSV de marge voor rust niet vergroten. Tegenvaller was ook het uitvallen van André Ramalho met een enkelblessure.

Na de pauze bleef het spel van PSV ondermaats, maar Go Ahead Eagles was niet bij machte om echt tegenstand te bieden. Hahn voorkwam met een redding de 2-0 van Vinicius.

Rode kaart

Halverwege de tweede helft moesten de Deventenaren met tien man verder na rood voor Joris Kramer. Hij vloerde de doorgebroken Vertessen.

Go Ahead Eagles beet met een man minder nog even van zich af. Een doelpunt bleef echter uit. Aan de andere kant gooide Gakpo het duel in het slot door van dichtbij binnen te tikken.

PSV had de score in de slotfase verder op kunnen voeren, maar de 2-0 bleef op het bord. Zo kunnen de Eindhovenaren met een glimlach aan het kerstdiner.

NOS Voetbal