Oranjevrouwen dag voor WK-kwalificatiewedstrijd nog altijd zonder bondscoach

Bondscoach Mark Parsons heeft zich nog steeds niet gemeld bij de Oranjevrouwen. Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd op en tegen Cyprus, maar de Amerikaanse coach heeft problemen met zijn reisdocumenten en is nog altijd niet aangesloten bij de spelersgroep.

Parsons combineert zijn functie als bondscoach van de Nederlandse vrouwen nu nog met zijn trainerschap van Portland Thorns in de Verenigde Staten. Dat doet hij tot en met november, als zijn werkzaamheden bij de club erop zitten.

Torny leidt training

De Amerikaanse bondscoach zou donderdag aansluiten bij de spelersgroep in Zeist, maar vliegt nu waarschijnlijk rechtstreeks naar Cyprus en zou daar, als het goed is, donderdagmiddag arriveren. Ondertussen leidt assistent-bondscoach Jessica Torny de trainingen van de spelersgroep.

Bij de eerste kennismaking met zijn nieuwe team kwam de 35-jarige trainer ook al vers van het vliegveld. Ook toen stond Parsons de avond ervoor nog langs de lijn in de Verenigde Staten. Een nachtelijke vlucht en een paar koppen koffie waren toen nog voldoende, zei hij destijds.

Oranje begon de WK-kwalificatie met een gelijkspel tegen Tsjechië (1-1) en winst op IJsland (2-0), de vrouwen staan in groep C nu op een tweede plek. Na de wedstrijd tegen Cyprus volgt dinsdag het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.

NOS Voetbal

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail