Napoli wint topper tegen AC Milan en neemt tweede plaats in Serie A over

In het spoor van koploper Internazionale heeft Napoli de tweede plaats van AC Milan overgenomen. De topper tussen de twee achtervolgers in de Serie A eindigde in 1-0 voor Napoli, nadat één minuut voor tijd de gelijkmaker van Milan werd afgekeurd.

Dankzij de zege heeft Napoli nu evenveel punten als Milan, dat van de tweede naar de derde plaats is gezakt. Inter is de lachende derde, want de voorsprong van de koploper blijft vier punten.

In San Siro maakten Milan en Napoli er een aantrekkelijk duel van. Al binnen vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Eljif Elmas kon uit een hoekschop van aanvoerder Piotr Zielinski vrij binnenkoppen.

Ook daarna bleef Napoli, dat het onder anderen moest doen zonder de geblesseerde Lorenzo Insigne, Victor Oshimen en Kalidou Koulibaly, druk zetten. Aan de kant van Milan kreeg Zlatan Ibrahimovic de beste kans van de eerste helft. De 40-jarige vedette kopte een hoge voorzet van links net voorlangs.

Na rust kwam Milan wat vaker in de vijandelijke zestien, zonder succes: Napoli-doelman David Ospina redde uitstekend op een schot van Zlatan, Junior Messias schoot net over en de ingevallen Olivier Giroud mikte ook te hoog.

Een kwartier voor tijd kreeg Napoli-spits Andrea Petagna nog een goede kans om de 2-0 te maken, maar zijn schot zeilde naast het doel.

In de slotfase werden de Milanese spitsen Giroud en Zlatan veelvuldig gezocht. Één minuut voor tijd leek de ploeg toch loon naar werken te krijgen.

Franck Kessié schoot na een ouderwets potje flipperkasten de gelijkmaker binnen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel van de op de grond liggende Giroud afgekeurd. Dat besloot scheidsrechter Davide Massa nadat hij op aangeven van de VAR naar de beelden had gekeken.

Inter lacht

Vrijdag won koploper Inter, met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, al met 5-0 bij degradatiekandidaat Salernitana.

Atalanta ging zaterdag op eigen veld hard onderuit tegen AS Roma. De ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer verloor met 4-1 en zakte naar de vierde plaats. Juventus won met 2-0 bij Bologna en klom naar de zevende plaats. Nummer zes Fiorentina speelde vanmiddag gelijk tegen Sassuolo (2-2).