Koeman wint met Barcelona ook tweede oefenduel, met Messi in de hoofdrol

Trainer Ronald Koeman heeft met FC Barcelona ook zijn tweede oefenwedstrijd gewonnen. De in het roze gestoken Catalanen wonnen in het Estadio Johan Cruyff met 3-1 van Girona, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Lionel Messi.

De Argentijnse sterspeler, die eigenlijk weg wilde uit Barcelona maar uiteindelijk met frisse tegenzin bleef, maakte twee goals.

In de eerste helft gaf Messi een beslissende steekpass bij een aanval die tot de 1-0 van Philippe Coutinho leidde. Zelf schoot hij vlak voor rust schitterend via de binnenkant van de paal raak met zijn ‘zwakke’ rechterbeen.

Frenkie de Jong speelde solide op het middenveld, maar ging na rust wel in de fout met een breedtepass waardoor Samuel Sáiz de aansluitingstreffer kon maken voor Girona, dat op het tweede niveau uitkomt, de Segunda División.

Messi maakte er vervolgens met een van richting veranderd schot 3-1 van, waarna Koeman negen wissels doorvoerde. Ook Messi en De Jong mochten toen het trainingspak aantrekken.

Vorige week won Barcelona zijn eerste oefenwedstrijd onder Koeman met 3-1 van Gimnàstic de Tarragona. De Catalanen beginnen het nieuwe seizoen in La Liga volgende week met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.

NOS Voetbal

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail