Ibrahimovic keert als adviseur terug bij zijn geliefde AC Milan

Zlatan Ibrahimovic keert terug bij zijn geliefde AC Milan. De voormalige topspits zette in juni een punt achter zijn glansrijke loopbaan en krijgt nu een rol als adviseur bij clubeigenaar RedBird.

Wat de oud-spits van onder meer Ajax precies gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. In een verklaring op de site van Milan staat dat de 42-jarige Zweed zich onder andere bezig gaat houden met de ontwikkeling van spelers en het bevorderen van het mondiale merk van de club.

Einde carrière in Milaan

In juni van dit jaar zette Ibrahimovic een punt achter zijn carrière. De voormalig topspits sloot zijn indrukwekkende voetballoopbaan af bij Milan, de club die hij tussen 2010 en 2012 en tussen 2020 en 2023 diende en waarmee hij twee keer landskampioen werd.

Nu keert hij dus terug als adviseur. “Voor mij en mijn familie is dit echt thuiskomen bij de gewaardeerde club waar ik mijn spelerscarrière beëindigde en nu aan mijn volgende hoofdstuk begin. Ik heb altijd gedroomd van de kans om op een betekenisvolle manier onderdeel te zijn van hun toekomst.”