Heracles ontslaat Wormuth vlak voor play-offs: ‘Onvoldoende vertrouwen’

Frank Wormuth zit woensdag niet meer op de bank bij Heracles Almelo, als de ploeg het in de play-offs gaat opnemen tegen Excelsior. Heracles heeft besloten om de 61-jarige Duitser per direct weg te sturen omdat er volgens de club “onvoldoende vertrouwen is om deze play-offs met Frank als hoofdtrainer in te gaan.”

Na een aantal slechte resultaten van de laatste weken zakte Heracles na de laatste speelronde naar de zestiende plek. Daardoor zijn de Almeloërs, die al zeventien seizoenen onafgebroken in de eredivisie zitten, veroordeeld tot het spelen van de play-offs. Het leidde tot ongeloof en woede bij de supporters.

Rumoerig seizoen

Wormuth werd vier jaar geleden aangetrokken door Heracles. De Almeloërs haalden hem weg bij de Duitse voetbalbond, waar hij hoofd opleidingen en trainer van Duitsland onder 20 was.

In zijn eerste drie seizoenen eindigde Heracles steevast in het linkerrijtje. Dit seizoen waren de prestaties een stuk minder. Ook kende de club een rumoerig seizoen met veel blessures en clubtopscorer Rai Vloet die een dodelijk ongeluk veroorzaakte en in de winterstop vertrok naar Kazachstan.

De laatste weken presteerde de club slecht, al was er lange tijd ook nog zicht op de play-offs voor Europees voetbal. Nadat de laatste drie wedstrijden verloren gingen, waaronder de cruciale laatste wedstrijd tegen Sparta, gingen de Rotterdammers Heracles voorbij op de ranglijst.

Van Wormuth was al bekend dat hij na dit seizoen de trainer wordt van FC Groningen. Ook zijn opvolger was al benoemd: een van de assistenten van Pep Guardiola bij Manchester City, Carlos Vicens.

Assistent-trainer René Kolmschot is door de club aangewezen om Heracles succesvol door de play-offs te loodsen, en zich daarmee te verzekeren van een nieuw seizoen in de eredivisie.

NOS Voetbal