Logo Heracles Almelo  Heracles Almelo

 

Heracles Almelo is een professionele voetbalclub gevestigd in Almelo, Nederland. De club werd opgericht op 3 mei 1903 en is een van de oudste voetbalclubs in Nederland. Heracles Almelo speelt zijn thuiswedstrijden in het Polman Stadion, dat plaats biedt aan ongeveer 13.500 toeschouwers.

Gedurende het grootste deel van haar geschiedenis heeft Heracles Almelo op de lagere niveaus van het Nederlandse voetbal gespeeld. Pas in 2005 promoveerde de club naar de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. Sindsdien heeft Heracles Almelo zich gevestigd als een stabiele Eredivisie-club.

In de recente jaren heeft de club zich regelmatig weten te handhaven in de Eredivisie en zelfs enkele succesvolle seizoenen gekend. Een van de hoogtepunten was het seizoen 2016-2017, waarin Heracles Almelo als zesde eindigde in de competitie en zich kwalificeerde voor de play-offs om Europees voetbal. Helaas slaagde de club er niet in om zich te plaatsen voor een Europees toernooi.

Heracles Almelo heeft ook enkele bekende spelers voortgebracht, zoals Mark-Jan Fledderus, Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros. De club heeft een trouwe en gepassioneerde fanbase en staat bekend om zijn karakteristieke zwart-witte tenue.

Kortom, de geschiedenis van Heracles Almelo is er een van gestage groei en succes op nationaal niveau. De club blijft zich ontwikkelen en streeft ernaar om een prominente positie in de Nederlandse voetbalwereld te behouden.

 

Opgericht: 1903
Station: Polman stadion, Almelo
Begroting: 14 miljoen euro
Website: https://www.heracles.nl/

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam