Logo sc Heerenveen  sc Heerenveen

 

SC Heerenveen is een voetbalclub die gevestigd is in Heerenveen, Friesland. De club werd opgericht op 20 juli 1920. De geschiedenis van SC Heerenveen is rijk aan ups en downs, met enkele opmerkelijke successen en hoogtepunten.

In de beginjaren van de club speelde SC Heerenveen voornamelijk in de lagere divisies van het Nederlandse voetbal. Pas in de jaren ’70 begon de club zich serieus te ontwikkelen en op te klimmen naar hogere niveaus. Onder leiding van trainer Foppe de Haan promoveerde SC Heerenveen in 1990 naar de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland.

In de jaren ’90 en 2000 beleefde SC Heerenveen zijn meest succesvolle periode. De club wist zich regelmatig te plaatsen voor Europees voetbal en behaalde enkele mooie resultaten. In het seizoen 1999/2000 behaalde SC Heerenveen zelfs de halve finales van de UEFA Cup, waarin het werd uitgeschakeld door het Engelse Arsenal.

Daarnaast heeft SC Heerenveen ook enkele prijzen gewonnen. Zo werd de club in 2009 winnaar van de KNVB Beker, nadat het in de finale FC Twente met 2-1 versloeg. Ook won SC Heerenveen in 1997 en 2000 de Johan Cruijff Schaal, de jaarlijkse wedstrijd tussen de winnaar van de Eredivisie en de winnaar van de KNVB Beker.

Hoewel SC Heerenveen de laatste jaren misschien niet altijd in de top van de Eredivisie te vinden is geweest, blijft het een gerespecteerde club met een grote aanhang en een mooie geschiedenis. De club heeft een reputatie opgebouwd van attractief voetbal en de ontwikkeling van jong talent. Het Abe Lenstra Stadion is het thuisstadion van SC Heerenveen en biedt plaats aan ongeveer 26.000 toeschouwers.

 

Opgericht: 1920
Begroting: 19 miljoen euro
Stadion: Abe Lenstra stadion, Heerenveen
Website: https://www.sc-heerenveen.nl/

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam