Logo Go Ahead Eagles  Go Ahead Eagles

 

Go Ahead Eagles is een voetbalclub uit Deventer, Nederland. De geschiedenis van Go Ahead Eagles gaat terug tot 1902, toen de club werd opgericht onder de naam Be Quick. In 1971 fuseerde Be Quick met Go Ahead, een andere voetbalclub uit Deventer, en veranderde de naam in Go Ahead Eagles.

In de vroege jaren van de club speelde Go Ahead Eagles voornamelijk in de lagere divisies van het Nederlandse voetbal. Pas in 1920 promoveerde de club voor het eerst naar de Eerste Klasse, destijds het hoogste niveau in Nederland.

In de jaren 30 beleefde Go Ahead Eagles zijn succesvolste periode. De club won in 1930 en 1933 de landstitel en bereikte de finale van de KNVB Beker in 1935. Ook internationaal deed de club het goed, met deelnames aan de Mitropacup, een vroeg Europees voetbaltoernooi.

Na de Tweede Wereldoorlog speelde Go Ahead Eagles voornamelijk in de Eredivisie en Eerste Divisie, met enkele uitzonderingen. De club kende ups en downs en moest regelmatig strijden tegen degradatie.

In recentere jaren behaalde Go Ahead Eagles succes in de Jupiler League (tegenwoordig Keuken Kampioen Divisie), waar de club in 2013 kampioen werd en promoveerde naar de Eredivisie. Helaas degradeerde de club na één seizoen weer naar de Eerste Divisie.

Go Ahead Eagles speelt zijn thuiswedstrijden in de Adelaarshorst, een historisch stadion in Deventer. De club heeft een trouwe en fanatieke achterban en staat bekend om zijn sfeervolle thuiswedstrijden.

Al met al heeft Go Ahead Eagles een rijke geschiedenis in het Nederlandse voetbal, met momenten van glorie en uitdagingen. De club blijft een belangrijk onderdeel van de voetbalcultuur in Deventer en geniet van trouwe steun van zijn fans.

 

Opgericht: 1971
Begroting: 12 miljoen euro
Stadion: Adelaarshorst, Deventer
Website: https://www.ga-eagles.nl

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam