Logo Fortuna Sittard  Fortuna Sittard

 

Fortuna Sittard heeft een rijke geschiedenis binnen het Nederlandse voetbal. De club werd opgericht in 1968 na een fusie tussen Fortuna ’54 en Sittardia. Fortuna ’54 was een succesvolle club in de jaren 50 en won zelfs de KNVB Beker in 1957.

In de beginjaren speelde Fortuna Sittard in de Eredivisie en behaalde enkele goede resultaten. Echter, in de jaren 90 kwam de club in financiële problemen en degradeerde naar de Eerste Divisie.

In het seizoen 1994-1995 wist Fortuna Sittard onder leiding van trainer Bert van Marwijk terug te keren naar de Eredivisie. Het daaropvolgende seizoen behaalde de club zelfs Europees voetbal door als vierde te eindigen in de competitie. Dit was een historische prestatie voor de club.

De jaren daarna werden gekenmerkt door enkele ups en downs. Fortuna Sittard degradeerde opnieuw naar de Eerste Divisie, maar wist zich ook weer te handhaven in de Eredivisie. In 2002 bereikte de club nog de finale van de KNVB Beker, waarin het verloor van Ajax.

Na een periode van financiële problemen en sportieve teleurstellingen zakte Fortuna Sittard af naar de lagere regionen van het Nederlandse voetbal. Echter, in 2018 werd de club kampioen van de Eerste Divisie en promoveerde het wederom naar de Eredivisie.

Sindsdien heeft Fortuna Sittard zich weten te handhaven in de Eredivisie en heeft het zich ontwikkeld tot een stabiele subtopper. De club heeft een trouwe achterban en speelt haar thuiswedstrijden in het Fortuna Sittard Stadion.

 

Opgericht: 1968
Begroting: 11 miljoen euro
Stadion: Fortuna stadion, Sittard
Website: https://www.fortunasittard.nl

 

Fortuna Sittard stadion

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam