Logo Feyenoord   Feyenoord

Feyenoord is een van de meest bekende en succesvolle voetbalclubs in Nederland. De geschiedenis van Feyenoord begon in 1908, toen de club werd opgericht door een groep jonge mannen in Rotterdam. In de eerste decennia van het bestaan van de club had Feyenoord wisselende successen.

De echte doorbraak van Feyenoord kwam in de jaren 60 onder leiding van trainer Ernst Happel. In het seizoen 1960-1961 won Feyenoord zijn eerste landskampioenschap in de Eredivisie. Dit succes werd gevolgd door nog drie opeenvolgende kampioenschappen, waaronder het legendarische seizoen 1970-1971, waarin Feyenoord de “dubbel” won, zowel de Eredivisie als de Europacup I (nu de UEFA Champions League).

Een ander hoogtepunt in de geschiedenis van Feyenoord was het seizoen 2001-2002, toen de club de UEFA Cup (nu de UEFA Europa League) won. Dit was de tweede keer dat Feyenoord een Europese titel behaalde.

Naast nationaal en Europees succes heeft Feyenoord ook een sterke rivaliteit met Ajax, een andere Nederlandse topclub. De wedstrijden tussen deze twee clubs, bekend als “De Klassieker”, zijn altijd zeer gepassioneerd en trekken veel aandacht.

Feyenoord heeft door de jaren heen een trouwe en fanatieke aanhang opgebouwd. Het stadion van Feyenoord, De Kuip, staat bekend om zijn unieke sfeer en wordt beschouwd als een van de meest legendarische voetbalstadions ter wereld.

Het vorige seizoen 2022-2023 werd Feyenoord weer landskampioen waardoor ze dit jaar mogen uitkomen in de
lucratieve Champions League.

 

Opgericht:  1908
Stadion: Feijenoord Stadion de Kuip, Rotterdam
Begroting:  110 miljoen euro
Website: https://www.feyenoord.nl

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam