Logo FC Volendam  FC Volendam

 

FC Volendam is een voetbalclub uit Volendam, Noord-Holland, Nederland. De club werd opgericht op 1 juni 1977, hoewel de geschiedenis teruggaat tot het jaar 1920, toen Volendamse voetballiefhebbers de voetbalclub RKSV Volendam oprichtten. In de beginjaren van de club speelde Volendam voornamelijk op regionaal niveau.

Het hoogtepunt van FC Volendam kwam in de jaren 80, toen de club onder leiding van trainer Leo Steegman promoveerde naar de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. Dit was een opmerkelijke prestatie, gezien de beperkte omvang van de club en het feit dat Volendam een dorp is met een kleine bevolking.

Hoewel Volendam in de Eredivisie speelde, slaagde de club er niet in om langdurig in de hoogste divisie te blijven. FC Volendam wisselde regelmatig af tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie, de op één na hoogste competitie in Nederland. Desalniettemin heeft de club een trouwe achterban en geniet ze een goede reputatie in het Nederlandse voetbal.

Naast het nationale succes heeft FC Volendam ook enkele opmerkelijke prestaties behaald op Europees niveau. In het seizoen 1994-1995 bereikte de club de halve finales van de UEFA Cup, waarin ze werden uitgeschakeld door FC Internazionale. Dit was een historische prestatie voor FC Volendam en leverde hen internationale erkenning op.

De geschiedenis van FC Volendam is er een van ups en downs, maar de club heeft altijd vastgehouden aan haar sterke lokale identiteit en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Vandaag de dag speelt FC Volendam weer in de Eredivisie.

 

Opgericht: 1977
Begroting: 10,5 miljoen euro
Stadion: Kras stadion, Volendam
Website: https://fcvolendam.nl/

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam