Logo FC Twente  FC Twente

 

FC Twente is een voetbalclub gevestigd in Enschede, Nederland. De club werd opgericht op 1 juli 1965 na een fusie tussen de voetbalverenigingen Sportclub Enschede en Enschedese Boys. Sindsdien heeft FC Twente een rijke geschiedenis opgebouwd in het Nederlandse voetbal.

In de beginjaren speelde FC Twente voornamelijk in de Eredivisie en behaalde enkele successen, zoals het bereiken van de UEFA Cup-finale in het seizoen 1974/1975. Hoewel de club de finale verloor van Borussia Mönchengladbach, was dit een hoogtepunt in de geschiedenis van FC Twente.

In latere jaren had FC Twente zijn ups en downs, met afwisselende successen en degradaties. In het seizoen 2009/2010 wist FC Twente onder leiding van trainer Steve McClaren echter een historische prestatie te behalen door het landskampioenschap te winnen. Dit was de eerste keer in de clubgeschiedenis dat FC Twente de titel pakte.

Na het kampioenschap volgden enkele jaren van stabiliteit en deelname aan Europese competities. Helaas kwam de club in financiële problemen en moest het in 2016 het faillissement aanvragen. Het voortbestaan van FC Twente kwam echter niet in gevaar, aangezien een groep investeerders de club overnam.

Sinds het herstel van de financiële situatie heeft FC Twente zich weten te handhaven in de Eredivisie. Hoewel de club niet altijd in de top van de competitie staat, blijft FC Twente een geliefde club met een trouwe supportersschare.

Kortom, FC Twente heeft een bewogen geschiedenis gekend, met hoogte- en dieptepunten. De club heeft successen behaald, waaronder het landskampioenschap, maar heeft ook financiële tegenslagen gekend. Desondanks blijft FC Twente een belangrijke speler in het Nederlandse voetbal.

 

Opgericht: 1965
Begroting: 35 miljoen euro
Stadion: De Grolsch Veste, Enschede
Website: https://fctwente.nl/

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam