Logo Excelsior  SVB Excelsior

 

SVB Excelsior is een Nederlandse voetbalvereniging gevestigd in Rotterdam. De club werd opgericht op 23 juli 1902 en is daarmee een van de oudere voetbalclubs in Nederland.

Gedurende haar geschiedenis heeft SVB Excelsior verschillende successen behaald. De club heeft hoofdzakelijk in de lagere divisies van het Nederlandse voetbal gespeeld, maar wist in het seizoen 2005-2006 promotie naar de Eredivisie te bereiken. Dit was een historische prestatie voor de club, aangezien het de eerste keer was dat Excelsior op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal uitkwam.

Helaas kon de club niet lang in de Eredivisie blijven en degradeerde ze na één seizoen. Desondanks bleef SVB Excelsior vastberaden om te strijden en slaagde erin om verschillende keren te promoveren en degradatie te vermijden in de daaropvolgende jaren.

Naast het mannenvoetbal heeft de club ook een succesvolle vrouwenvoetbalafdeling. Deze afdeling heeft meerdere malen deelgenomen aan de Eredivisie voor vrouwen.

Al met al heeft SVB Excelsior een rijke geschiedenis met ups en downs gekend, maar de club blijft gepassioneerd en vastberaden om successen te behalen in het Nederlandse voetbal.

 

Opgericht: 1902
Stadion: Van Donge & De Roo stadion, Rotterdam
Begroting: 8,5  miljoen euro
Website: https://www.excelsiorrotterdam.nl

 

 Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam