Duitsland behoudt ruime voorsprong in WK-kwalificatie met winst op Roemenië

Duitsland heeft zich in Hamburg met 2-1 langs Roemenië geworsteld. Ook in Boekarest, eerder in deze WK-kwalificatiereeks, werd er nipt (0-1) gewonnen van de Roemenen.

Duitsland gaat door de zege nog altijd ruim aan de leiding in groep J. Noord-Macedonië, dat met 4-0 van Liechtenstein won, staat tweede met zes punten minder dan de Duitsers. Armenië speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen IJsland en staat nu op hetzelfde puntenaantal als Noord-Macedonië, maar heeft een minder doelsaldo.

Roemenië is door de nederlaag gezakt naar de vierde plaats.

Het Duitsland van Hansi Flick, die zijn eerste drie duels als bondscoach met 2-0, 6-0 en 4-0 had gewonnen, kreeg na vijf minuten een penalty, nadat Timo Werner was neergegaan. De VAR draaide de beslissing echter terug en kort daarop scoorde Ianis Hagi voor Roemenië, nadat hij Antonio Rüdiger door de benen had gespeeld.

Duitsland viel daarna aan, maar was slordig. Pas na rust scoorde Serge Gnabry, die voor rust al enkele kansjes had gemist. Tien minuten voor tijd kopte Leon Goretzka uit een corner de bal naar de tweede paal, waar Thomas Müller simpel raak tikte.