Brugge kan koploper Union geen pijn doen in België, waar wel gewoon gevoetbald wordt

Terwijl in bijna geheel Europa de voetbalcompetities stilliggen vanwege WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië, wordt er in België gewoon gespeeld. De topper tussen Club Brugge en de verrassende koploper Union Sint-Gillis eindigde in 0-0.

Hoe zit dat eigenlijk, dat er bij de zuiderburen deze week wel tegen een bal wordt getrapt op het hoogste niveau en in de eredivisie bijvoorbeeld niet? Simpel antwoord: de overvolle Belgische voetbalkalender.

Genk mist zes spelers

Een winterstop, de reguliere competitiewedstrijden en de play-offs om het landskampioenschap zorgen ervoor dat er geen ruimte meer is om een extra pauze in te lassen. Racing Genk, dat zes spelers moet missen, is hiervan het grootste slachtoffer.

Club Brugge en Union Sint-Gillis konden donderdagavond wel op nagenoeg volle oorlogssterkte aantreden. Het gat tussen beide ploegen bedroeg vooraf negen punten, in het voordeel van de gepromoveerde Brusselaars.

Union Sint-Gillis, met Nederlander Bart Nieuwkoop in de basis, kreeg in de eerste helft zeker drie behoorlijke kansen om op voorsprong te komen. Tot drie keer toe voorkwam de uitblinkende doelman Simon Mignolet een achterstand voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder.

In de tweede helft kregen de bezoekers nog een mogelijkheid, maar op aangeven van Nieuwkoop schoot Jean Thierry Lazare over het doel van Mignolet. Aan de andere kant was Bas Dost dicht bij de 1-0 met een schot, Vanaken met een kopbal en De Ketelaere na een prachtige individuele actie.

Club Brugge, met Dost, Noa Lang en Ruud Vormer in de ploeg, stelde over het geheel enigszins teleur en was ook in het vervolg niet bij machte om Union Sint-Gillis ernstig in verlegenheid te brengen. Zo bleef het gat op de ranglijst negen punten.

NOS Voetbal