Breuk Vitesse en sterspeler nog niet gelijmd: Tannane moet met beloften trainen

De situatie van Oussama Tannane bij Vitesse lijkt uitzichtloos. Nadat de aanvallende middenvelder eind vorige maand al uit de selectie werd gezet, maakte de club vandaag bekend dat Tannane voor onbepaalde tijd mee zal trainen met het beloftenelftal.

Daags voor de 2-1 nederlaag met Stade Rennais in de Conference League verklaarde Thomas Letsch, dat bij hem het gevoel ontbrak dat Tannane het team op dat moment verder kon helpen. De Duitse oefenmeester stelde dat de focus van de ploeg te veel beïnvloed werd door de veranderde rol binnen het team.

Gesprekken tussen club en speler in de afgelopen dagen hebben niets opgeleverd.

Tannane kwam in de zomer van 2019 op huurbasis over van het Franse Saint-Étienne, waarna hij definitief werd overgenomen. Vorig seizoen speelde Tannane met zeven treffers en negen assists een grote rol in de vierde plaats in de eredivisie.

Bovendien schoot hij Vitesse met een wonderschone treffer in de halve eindstrijd tegen VVV-Venlo naar de finale van de KNVB-beker.

Daarna sprak de spelmaker de wens uit om te vertrekken uit Arnhem, maar tot een overgang naar een buitenlandse club kwam het niet. Dit seizoen maakte trainer Thomas Letsch slechts mondjesmaat gebruik van de aanvallende middenvelder. Zijn belangrijkste wapenfeit was de treffer die hij als invaller maakte in Brussel tegen Anderlecht.

Mede dankzij die treffer plaatste Vitesse zich voor de groepsfase van de Conference League.

NOS Voetbal

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail