Bosz met Lyon uit de Franse beker gezet na misdragingen supporters

Peter Bosz ligt met zijn club Olympique Lyonnais uit de Coupe de France, één van de twee bekertoernooien in Frankrijk. De wedstrijd tegen tweedeklasser Paris FC werd op 17 december bij een 1-1 tussenstand gestaakt in de rust na ongeregeldheden.

Er werd vuurwerk afgestoken en fans van beide clubs ging met elkaar op de vuist. Ook kwamen supporters op het veld, waarna de spelers van beide clubs naar de kleedkamers moesten vluchten. Door de ongeregeldheden is door de Franse voetbalbond besloten om de clubs uit de beker te zetten.

Franse bond is het zat

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd in Frankrijk gestaakt moet worden door supportersgeweld. Zo ging het vorige maand ook al mis bij een thuiswedstrijd van Lyon, toen Olympique Marseille-sterspeler Dimitri Payet al in de vierde minuut werd bekogeld bij het nemen van een hoekschop.

Tot nu toe werden gestaakte wedstrijden op een later moment ingehaald. Nu is door de Franse voetbalbond voor het eerst besloten om beide teams uit de beker te zetten. Waarschijnlijk om een statement te maken tegen de geweldsexplosie op de tribunes in Frankrijk dit seizoen.

Lyon mag dit seizoen ook geen uitsupporters meer meenemen. Daarnaast kregen ze een boete van 52.000 euro. Paris FC moet vijf thuiswedstrijden zonder publiek spelen en kreeg een boete van 10.000 euro.

Voor Peter Bosz is de beslissing een hard gelag. De winnaar van de beker kwalificeert zich voor Europees voetbal, en dat wordt voor Lyon via de competitie nog een hele kluif. Bosz staat met Lyon na achttien wedstrijden op de zeer teleurstellende dertiende plaats.

Nederlanders door naar achtste finales

De winnaar van het gestaakte duel Paris FC – Lyon moest in de volgende ronde van de beker tegen OGC Nice, de club van Calvin Stengs, Pablo Rosario en Justin Kluivert. Die zijn nu zonder te spelen door naar de achtste finales.