Assehnoun helpt Emmen aan zege, Roda niet voorbij MVV in restant Limburgse derby

FC Emmen blijft in de eerste divisie in het spoor van Excelsior en Volendam. Het won maandagavond thuis met 3-0 van Almere City en de ploeg van Dick Lukkien staat nu derde.

Jasin-Amin Assehnoun was de grote man aan de kant van FC Emmen en maakte alle doelpunten. Bakens was, na het ontslag van Verbeek, voor het eerst interim-coach bij Almere en zag een gelijkopgaande eerste helft.

Vlak nadat een treffer van Almere-spits Jonas Arweiler was afgekeurd vanwege vermeend buitenspel sloeg Assehnoun toe aan de andere kant van het veld. Hij scoorde nadat de bal met wat geluk voor zijn voeten was beland.

Bij de 2-0 profiteerde hij van zwak verdedigen van Faris Hammouti, waarna hij het treffen na rust volledig op eigen kracht besliste met een fraai schot van afstand.

Gestaakt duel uitgespeeld

Voor lege en dus rustige tribunes eindigde het restant van de in eind oktober gestaakte wedstrijd tussen MVV en Roda JC in 1-1. Een maand geleden werd de wedstrijd na 42 minuten bij een 0-0 stand gestaakt vanwege wanordelijkheden op de tribunes.

Op last van de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake werden de resterende 48 minuten om 13.00 uur afgewerkt.

De eerste helft van vanmiddag duurde met blessuretijd meegerekend vier minuten. Daarin gebeurde weinig. De korte pauze werd op het veld doorgebracht. In de tweede helft was Roda JC beter, maar kwam MVV in de 56ste minuut op voorsprong. Mitchy Ntelo tikte een prachtige voorzet van Mitchel Keulen bij de tweede paal binnen.

Zes minuten later bracht Xian Emmers Roda JC van dichtbij weer op gelijke hoogte. De club uit Kerkrade bleef in het vervolg van de wedstrijd beter en kreeg via onder anderen Patrick Pflücke en Dylan Vente grote kansen. MVV-doelman Romain Matthys bleek een echte sta-in-de-weg en daardoor moeten de ploegen de punten delen.

Politie

Buiten stadion De Geusselt waren tijdens de wedstrijd pelotons van de mobiele eenheid, agenten te paard en verschillende politiewagens aanwezig. Voor zover bekend hebben er geen ongeregeldheden plaatsgevonden.

Deze beelden werden op 29 oktober door een L1-verslaggever gemaakt:

Beide ploegen blijven na het gelijke spel in de middenmoot van de eerste divisie staan. Na zeventien wedstrijden staat Roda negende en MVV twaalfde. Om 20:00 spelen FC Emmen en Almere City tegen elkaar.

NOS Voetbal

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail