Amateur Sillah blij na ontmoeting met vedette Salah, maar zaterdag wacht Koninklijke HFC

Natuurlijk werd er verloren van Egypte, maar daar maalde Ibrahim Sillah nauwelijks om. Of eigenlijk helemaal niet. Hij had immers, als invaller bij Sierra Leone, tegen de vermaarde Mohamed Salah gespeeld. En dat als voetballer van het bescheiden ACV uit Assen.

“Ik was echt blij”, kijkt Sillah terug op de 67ste minuut van het WK-kwalificatieduel, toen hij zijn opwachting mocht maken. “Het is echt heel moeilijk om te beschrijven. Hoe mooi is dat, om als speler uit de tweede divisie tegen zo’n groot land en zo’n grote speler als Salah te voetballen?” Sillah geeft zelf het antwoord. “Het was echt mooi.”

Het was sinds zijn debuut vorig jaar maart het zesde optreden van Sillah in het shirt van zijn geboorteland, maar na de wedstrijd tegen Ethiopië (0-0) van een paar dagen eerder pas zijn tweede in een wedstrijd die ertoe deed. De 0-2 eindstand stond al op het scorebord, toen de 28-jarige middenvelder het veld betrad.

Salah belaagd

Hij stond er daardoor met zijn neus bovenop toen in de laatste minuut van de officiële speeltijd plots een aantal supporters van Sierra Leone het veld opstormden in de richting van Salah, die niet tot scoren was gekomen maar wel de assist voor de tweede treffer van Mahmoud Trézéguet had verzorgd.

“Ja, ik stond in de buurt. Ik was wel een beetje bang toen die jongens het veld op kwamen. Het waren heel veel mensen. Maar dat gebeurt altijd als er grote jongens in het veld staan”, vertelt Sillah.

Wat de mannen van zins waren, was niet heel duidelijk, maar de vedette van Liverpool werd al heel snel omringd door medespelers en toegesnelde stewards. Salah kon ontzet worden en verliet, nadat ook de laatste minuten van de wedstrijd afgewerkt waren, onder begeleiding van militairen het veld.

Ondanks alle commotie zag Sillah nog wel kans om Salah om diens shirt te vragen. Maar tevergeefs. “Hij zei dat andere mensen dat al hadden gedaan. Maar hij zei dat als wij nog een keer tegen Egypte spelen, hij mij een jersey geeft.”

Dan moet Sillah, die in 2014 naar Europa kwam en bij Sporting Almere ging voetballen, wel weer geselecteerd worden. “Daar kan ik nu nog niets over zeggen. Ik moet nu eerst terug naar ACV en daar mijn best gaan doen.”

Om te beginnen komende zaterdag. Dan wacht een duel in Haarlem tegen de Koninklijke HFC. “O! Een andere moeilijke wedstrijd, haha…”