Almere City FC  Almere City FC

 

Almere City FC is een professionele voetbalclub gevestigd in Almere, Nederland. De club werd opgericht in 2001 en begon haar reis in het Nederlandse voetbal in de amateurscompetitie. Al snel werd de club erkend als een veelbelovend team en in 2005 werd besloten om deel te nemen aan het betaald voetbal.

Het eerste seizoen van Almere City FC in het betaalde voetbal was in 2005-2006, toen ze begonnen in de Eerste Divisie, de op één na hoogste professionele voetbalklasse in Nederland. Gedurende de daaropvolgende jaren speelde de club in de Eerste Divisie en bouwde gestaag aan haar reputatie en prestaties.

Almere City FC heeft verschillende seizoenen doorgemaakt met wisselende successen. Hoewel ze nooit zijn gepromoveerd naar de Eredivisie, hebben ze positieve momenten gekend, zoals hoge eindklasseringen in de competitie en het bereiken van de play-offs.

Naast het competitieve aspect heeft de club zich ook ingezet voor de ontwikkeling van jong talent. Almere City FC heeft een goede jeugdopleiding en heeft in de loop der jaren enkele veelbelovende spelers voortgebracht.

De club speelt haar thuiswedstrijden in het Yanmar Stadion, dat plaats biedt aan ongeveer 4.500 toeschouwers. Het stadion is vernoemd naar de sponsor Yanmar, een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in motoren en machines.

Almere City FC blijft streven naar succes en groei, zowel op sportief als op maatschappelijk gebied. De club is trots op haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en werkt actief aan het bevorderen van de populariteit van voetbal in de regio Almere.

Het seizoen 2022 – 2023 promoveerde Almere City FC voor het eerst in haar bestaan naar de Eredivisie.

 

Opgericht:  2001
Stadion: Yanmar Stadion, Almere
Begroting:  11 miljoen euro
Website: https://www.almerecity.nl

 

Almere City FC  Logo AFC Ajax  Logo AZ Logo Excelsior  Logo Feyenoord Logo Fortuna Sittard Logo Go Ahead Eagles Logo sc Heerenveen    Logo Heracles Almelo    Logo N.E.C. Nijmegen    Logo PEC ZwolleLogo PSV Eindhoven Logo RKC Waalwijk   Logo Sparta Rotterdam  Logo FC Twente  Logo FC Utrecht  Logo VitesseLogo FC Volendam